Sant Cugat del Vallès

Ple d´aprovació del PAM 2020-2023

  • Actualitzat:
  • Creat:

Darrer ple abans de les vacances d´estiu on es va fer també un ple del Síndic per fer balanç del 2019 i donar compte de les diferents Comissions especials informatives de la COVID19, així com la presentació del PAM.

Ple del mes de juliol
Ple del mes de juliol

El dilluns 27 de juliol va tenir lloc l´últim ple abans de les vacances, un ple que va tenir un ordre del dia extens.


En l´apartat de les mocions vam presentar esmenes a la moció que presentava el grup de Junts x Sant Cugat a favor de la unitat de la llengua catalana. El PSC és un partit a favor que les llengües dels territoris es defensin i tinguin un reconeixement per part del govern de l´Estat. D´aquesta manera la regidora Pilar Gorina va defensar l'esmena i va tenir l´aprovació per majoria del ple.


En una moció presentada per Ciutadans sobre l´anella verda el regidor de mobilitat José Gallardo va explicar com ha estat el funcionament de l´anella aquests primers mesos, així com els canvis que s´afecturan per millorar la mobilitat dins l´anella verda.


Gallardo va afegir "l´anella verda era una prova pilot i volíem veure com s´acostumava la gent en els canvis, tenim la intenció de fer canvis per evitar els punts conflictius detectats".


També es va realitzar el ple del Síndic de Greuges ajornat per la pandèmia, on es va fer balanç de les actuacions fetes durant el 2019 per la institució. El portaveu del grup municipal Pere Soler va recordar que les actuacions realitzades el 2019 són similars a les dels anys anteriors.


El punt més esperat va ser la presentació i aprovació del PAM (Pla d´Actuació Municipal), el portaveu Pere Soler va recalcar que aquest PAM no té apartats dels tres partits del govern sinó que és un conjunt únic, en referència a les acusacions de la portaveu de Junts que acusava el govern municipal d´anar per separat els tres grups del govern.


Aquest PAM és pels tres anys que queden de legislatura i servirà per guiar al govern en les seves actuacions durant aquests anys. Els objectius segueixen sent els mateixos aconseguir un habitatge més assequible, l´emergència climàtica i pal·liar els efectes de la COVID19 en les necessitats socials de la població.


El PAM es va aprovar per majoria absoluta amb els vots dels membres del govern.