Sant Cugat del Vallès

Estem a favor d'eliminar les restriccionsde l'ús de l'energia solar i potenciar l'autoconsum.

  • Actualitzat:
  • Creat:

El govern actual de Sant Cugat es mostra sensible amb la situació de canvi climàtic i per aquest motiu ha creat un comissionat per a l'emergència climàtica.

D'acord amb aquesta idea el PSC vol impulsar noves mesures que ens permeti fer front a la necessària transició ecològica mitjançant el foment de la màxima eficiència en l'ús dels recursos naturals, les tecnologies menys contaminants i de menor impacte sobre la biodiversitat. Es vol posar l'èmfasi en les energies renovables i la creació d'ocupació "verda" en tots els sectors per a fomentar la necessària transició ecològica.

PSC de Sant Cugat vol aprofitar les mesures preses pel Govern de Pedro Sánchez d'eliminar el denominat "impost al sol" i possibilitar així el protagonisme dels ciutadans en la producció d'energies renovables i la major eficiència en el seu consum energètic, per a fomentar l'ús de l'energia solar i potenciar l'autoconsum. Una de les nostres propostes és ampliar els incentius econòmics a la rehabilitació d'edificis i habitatges amb criteris d'estalvi i eficiència energètica a Sant Cugat.

Per al PSC és imprescindible el compromís amb els qui van invertir en energies renovables abans de 2013. En el Marc Estratègic d'Energia i Clima aprovat pel Govern, que proporcionar alternatives als petits inversors que es van veure perjudicats per la inseguretat d'un marc regulador que va canviar sense previ avís ni cap mesura pal·liativa.

Aquestes mesures contribuiran a reduir el cost de l'energia als consumidors i tindran un impacte beneficiós sobre la nostra Ciutat. Per una banda la utilització d'energia renovable i sostenible, per un altre impulsar la creació d'una indústria especialitzada i la creació d'ocupació "verda".