Sant Cugat del Vallès

Aclarim conceptes de la llei de Gènere amb Lidia Guinart

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des de fa uns anys el moviment feminista està portant les seves reivindicacions a les institucions a més els moviments LGTBI també han volgut tenir el seu protagonisme i que a dia d´avui parlem d´uns conceptes que son nous per moltes persones.

Acte amb Lidia Guinart
Acte amb Lidia Guinart

El passat dilluns 13 de juliol vam poder conversar en format virtual amb la diputada al Congrés Lidia Guinart perquè ens expliques la llei de Gènere que s'està redactant, la Lidia ha sigut una de les persones que ha contribuït en elaborar aquesta llei.


A la majoria dels assistents va sorprendre els conceptes que va explicar la nostra diputada de la identitat de gèneres (teoria Quer, transgènere, etc.) que poden arribar a ser una persona i de quina manera es pot classificar a les persones depenent del gènere que es sentin en aquell moment. També va ressaltar que tot això necessita una base jurídica per regular-ho, la veritat és que no és gens fàcil i es necessita un consens ampli.


També va ser interessant parlar de la prostitució, la gestació subrogada i el paper de les dones que també afecta la identitat de gènere de dones trans, parelles homosexuals, etc.


Com a socialistes estem en contra de la prostitució per tot el negoci que hi ha darrere d´aquesta pràctica. També ressaltem que els ventres de lloguer són un caprici d´alguns en què la dona una vegada a donat a llum s´ha de despendre del nadó. Es necessita una regulació més clara i estricta per no cosificar a les dones.
Vam comentar tot el que hi ha darrere dels interessos per part d´algunes empreses de la diversitat de gèneres per fer negocis amb el sexe i com aquestes empreses volen tapar la lluita de classes.


La intenció de les persones que van assistir en aquest col·loqui va ser tornar a parlar-ne de manera ja presencial i poder convidar a la Lidia Guinart perquè ens aclareixi els dubtes que van sorgir i que ens poden continuar sorgint.


La xerrada col·loqui va estar moderada per Paula Núñez que va fer la presentació de la diputada i va obrir el debat.