Sant Cugat del Vallès

Ple extraordinari per valorar les resolucions de la JEC

  • Actualizado:
  • Creado:

Un ple extraordinari que ha servit per posicionar-se els grups polítics repecte les últimes resolucions de la JEC i la JEP de Barcelona.

Ple extraordinari
Ple extraordinari

El dilluns 13 de gener va tenir lloc un ple extraordinari degut a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la inhabilitació del President Quim Torra.

Igual que va pasar al Parlament a la nostra ciutat també es va fer un ple extrtaordinari. Per part dels grups municipals de Junts, ERC i la CUP van presentar una moció conjunta de l´Associació de Municipis per la Independència (AMI), en la que s´oposava frontalment a les decisions de la JEC i mostraba un cop d´estat per part de les autoritats judicials.

La moció que va presentar el grup municipal socialista anava en la línia de l´argumentari que va utilitzar el grup parlamentari en el ple del parlament, en la moció que va presentar el nostre grup respectab les decisions judicials i instar a exhaurir les vies judicials que tenen els encausats.

El portaveu socialista Pere Soler en la seva intervenció va remarcar que "La JEC s'ha passat de frenada, no és un òrgan competent per inhabilitar a cap diputat i menys al president de la Generalitat".  També va voler deixar clar que la de la JEC "no és una sentència en ferm".

En la moció que va presentar el grup socialista va obtenir 4 vots a favor dels regidors/es del PSC, 6 abstencions del grup d´ERC i 12 vots en contra del grup de Junts i la CUP.

Cal dir que en aquest ple no van participar els regidors de Ciutadans.