Sant Cugat del Vallès

L´HABITATGE PÚBLIC ÉS UN REPTE I PER AIXÒ CAL MÉS DIÀLEG ENTRE ELS AGENTS IMPLICATS I EVITAR LA IMPROVITZACIÓ

  • Actualizado:
  • Creado:

Fa uns dies que ens hem assabentat que l'Ajuntament oferirà habitatges a estudiants i professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Habitage
Habitage

Més enllà de l'anunci que pot representar exitós i que no està quantificat, és sorprenent que no ens hem assabentat pels canals habituals com són la Taula de l'habitatge, les comissions informatives, la junta de portaveus, etc. Davant aquest anunci els socialistes mostrem dubtes de com s´ha arribat aquest acord, ja que sempre s'havia parlat de posar en comú les propostes en matèria d'habitatge i més quan l'alcaldessa parlava d'un pacte local per l'habitatge.

Pel portaveu municipal socialista Pere Soler “és necessari saber tots els procediments que s´han fet per arribar aquesta situació d´oferir habitatge a gent de fora de Sant Cugat, compartir la informació i participar, també ser coneixedors de l´opinió d´altres agents implicats en matèria d´habitatge com és Promusa”.

El mes de Setembre demanarem al Ple municipal la informació corresponent i una reunió de la Taula d´habitatge perquè és pronuncií sobre el tema”.

La ciutat de Sant Cugat té un problema d´accés a l´habitatge que ve de lluny. En els darrers anys s´ha anat incrementat l´oferta d´habitatge protegit però sense ser suficient per a la demanda que hi ha per part de la ciutadania.

Segons Soler “no entén aquest anunci d´atraure a gent de fora, quan hi ha un problema propi a la ciutat de Sant Cugat per poder accedir a un habitatge i a la vegada serà necessari poder augmentar el sol per habitatge dotacional".

Els socialistes recordem que el mes de juliol va tirar endavant el projecte de l'estonac amb la negociació exclusiva dels vots d'ERC en una operació d'habitatge, Soler apunta que "res a veure amb el discurs d'unitat de la presa de possessió de l'alcaldessa" .