Sant Cugat del Vallès

EXIGIM L'OBERTURA DE LA MASIA DE CAN QUITÈRIA

  • Actualizado:
  • Creado:

Durant molts anys la masia de Can Quitèria ha estat en desús i es va especular molt sobre quin havia de ser l'ús i utilitat, un nou espai social i cultural a la ciutat que obria moltes possibilitats.

Masia Can Quitèria
Masia Can Quitèria

Finalment a partir d'un estudi i d'un treball museogràfic es va decidir ubicar-hi l'obra del mestre Grau Garriga així com peces relacionades amb l'escola del tapís de la nostra ciutat.

Durant anys aquest espai fou demandat pels veïns i veïnes del centre com un nou espai polivalent per a usos culturals i associatius. L'equip de govern a la vegada va planificar altres usos i serveis per a la ciutat com un espai per la gent gran, un espai per joves, fins que finalment va encarregar l'anomenat estudi.

L'any 2016 s'inicien les obres amb una aportació de 650.000 euros de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l'objectiu de fer una reforma estructural de la masia i així rehabilitar-la i poder-ne fer ús d'ella.

Segons Pere Soler, "és insòlit que les obres acabessin l'octubre del 2017, fa prop d'un any i que la masia encara estigui tancada i sense cap ús".

Pel PSC Can Quitèria a part de ser un museu d'obres d'art, segueix Soler "també ha de ser un espai polivalent i obert al barri".

Recordem que el barri del centre-estació, està mancat d'espais polivalents, i és guanyaria un equipament per a les seves entitats i associacions.

Per tot això "demanem que s'obri ja la Masia de Can Quitèria per poder-ne fer ús de l'espai, comenci a veure la llum el museu del Tapís i que la ciutat guanyi un nou equipament cultural".