Sant Cugat del Vallès

L´agrupació socialista cedeix el llegat de Maria Dolors Renau a la funadació Rafael Campalans

  • Actualizado:
  • Creado:

L´agrupació del PSC de Sant Cugat ha fet una donació a la fundació Rafael Campalans de l´obra de la que va ser presidenta de la Internacional socialista de dones, diputada al Congrés Maria Dolors Renau i Manen i militant activa de l’agrupació socialista.

Pere Soler amb el llegat de Maria Dolors Renau
Pere Soler amb el llegat de Maria Dolors Renau

Maria Dolors Renau i Manen ens va deixar a l´agost del 2019, el seu llegat en forma de llibres, dietaris i reconeixements el va cedir la família a l’agrupació per poder-lo compartir amb la resta de companys i companyes socialistes d´arreu.

Com agrupació local vam entendre que el millor homenatge que podríem fer-li seria recopilar totes les seves obres i donar-lo a la fundació del partit la Rafael Campalans, després de deixar testimoni digitalitzat a l’agrupació per poder-ne seguir fent consulta, a la fundació en la que va participar activament en tot allò que se li demanava en els seus darrers anys.

Pel primer secretari Pere Soler "Des de Sant Cugat estem molt orgullosos de tota la feina que va fer i el llegat que ens va deixar i aquesta acció es un homenatge més a la figura de la Maria Dolors. Cal destacar que ens va acompanyar en la llista socialista de les dues últimes Eleccions Municipals".

Una extensa trajectòria

Va ser membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), en el 1982 va ser escollida Diputada al Congrés (1982-1986 i 1989-1993), ntre els anys 1986 i 1988 fou Directora General de Protecció Jurídica del Menor (1986-1988), dins el Ministeri de Justícia. Diputada al Parlament Europeu (199-1987). A l´Octubre de 1999 va ser escollida presidenta de la Internacional Socialista de les Dones, responsabilitat que va ocupar fins l´any 2003.

Des de la seva jubilació l´any 2006 fins la seva mort s´ha dedicat especialment a la formació de dones polítiques i va impulsar conjuntament amb el desaparegut Santiago Guillen el grup de reflexió progressista GRUP LABORATORI, aportant idees i iniciatives, sobretot a partir dels moviments ciutadans de les darreres èpoques.

Segons Soler "el llegat i la seva trajectòria son tant grans i extens que cal posar-ho en mans de qui pot fer-ne un major ús, per nosaltres ha estat un honor haver pogut compartir amb la Maria Dolors Renau i Manen tant espais i hores de reflexió, tertúlia i amistat, amb això ens quedem"

També va col.laborar en els seus últims anys a l´ASSOCIACIÓ DE VEÏNAL DEL CENTRE ESTACIÓ com activista veïnal, oferint xerrades sobre diferents temes com el feminisme, la política actual, la immigració, entre altres. Va col·laborar com articulista als mitjans de comunicació local del Cugatenc i Cugat.cat.