Sant Cugat del Vallès

Donem suport a la vaga feminista del 8 de març

  • Actualizado:
  • Creado:

Per conscienciar que sense les dones el món s'aturaria, i també per denunciar les situacions de discriminació i violència masclista que pateixen les dones

El proper 8 de març, dia internacional dels drets de les dones, les entitats feministes han convocat una vaga a nivell internacional. Aquesta vaga feminista té les seves arrels en la històrica reivindicació de la «vaga de dones: qui mou el món, l'atura» que s'ha anat consolidant gràcies a la major conscienciació social respecte les múltiples discriminacions i violències masclistes que pateixen les dones, però també pel moment d’amenaça internacional contra les polítiques feministes, que fa tan necessària una resposta massiva i contundent de tota la societat, dones i homes, per fer-li front.

La crida feminista internacional convoca una vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil per conscienciar que sense les dones, el món s'aturaria, i també per denunciar les situacions de discriminació i violència masclista que pateixen les dones.

Els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) han convocat una vaga laboral de 2h.

Segons el portaveu socialista a l’ajuntament de Sant Cugat Pere Soler “els socialistes de Sant Cugat donem el nostre suport a la Jornada reivindicativa convocada per la Coordinadora Feminista per aquest dia”. Soler també ha afirmat que “la nostra intenció és que els treballadors i treballadores de l’ajuntament es sumin a la vaga laboral de 2h de duració durant el 8 de març convocada pels sindicats majoritaris”.

Soler ha volgut destacar que “volem també prioritzar la mobilització i visualització de les dones més invisibilitzades i objectiu d’aquesta històrica reivindicació: les mestresses de casa, que realitzen sense sou ni drets laborals un treball vital per a les famílies i la societat; així com als joves, ja que la seva coeducació i conscienciació són imprescindibles per una societat lliure de violències masclistes i discriminacions de gènere”.

Per aquests fets, els socialistes hem presentat al Ple Municipal una proposta en aquest sentit.