Sant Cugat del Vallès

Direm NO als pressupostos si no hi han gestos polítics per part del Govern

  • Actualizado:
  • Creado:

No donarem suport als comptes del 2019 encara que estem a l'espera de 'gestos' de l'equip de govern. Ens preocupa que el Govern no hagin desenvolupat els últims pressupostos partides que essencials com l´ocupació o la seguretat.

Sandra Tirado, Vicenç San Francisco, Pere Soler i Pablo Beceiro
Sandra Tirado, Vicenç San Francisco, Pere Soler i Pablo Beceiro

El portaveu municipal, Pere Soler, veu 'retallades encobertes' en els números, xifrats en 132,1 milions d'euros, un 1,9% menys que l'any passat. Critiquem aquest decreixement, així com l'augment d'un 2,5% en el pressupost ordinari, considerem un 'aprimament' per a la resta de partides de serveis. També creiem que 'l'endeutament sostingut' que té la ciutat possibilitaria assumir més deute.

L'augment d'un 8% del deute s'aconseguiria disposar de més de 10 milions d'euros. Uns diners que permetrien no ofegar les partides dels serveis i apostar per temes que considera primordials com l'habitatge, la seguretat, la tecnologia, la innovació i l'ocupació.

Pel que fa a l'àmbit de les partides socials, el portaveu socialista ha explicat que veu amb bons ulls els números previstos. Tot i això, ha reiterat la intenció del PSC de votar en contra dels comptes a l'espera que el PDeCAT-Demòcrates sigui lleial a les converses pressupostàries d'ara fa un any.