Sant Cugat del Vallès

100 dies del govern d´esquerres

  • Actualizado:
  • Creado:

100 dies després de la presa de possessió el Govern de la ciutat ha fet balanç i ha explicat com encararà els pròxims mesos.

Pere Soler, Mireia Ingla i Nuria Gibert
Pere Soler, Mireia Ingla i Nuria Gibert

El nou govern de Sant Cugat vol reordenar internament l´Ajuntament per tal de poder millorar els serveis que es presten a la ciutadania.

D´aquesta manera la gerència desapareix i recau al coordinador general, també es faran canvis en les arees de seguretat així com de Promusa.

Una de les preocupacions de l'equip de govern des que van assumir el poder gira al voltant de la prestació de serveis municipals sense contracte, una situació que ha propiciat l'actuació de la Fiscalia. L'executiu s'ha compromès a crear un pla d'acció per regularitzar la situació de tots els serveis i, assegura, ha traslladat als tècnics municipals un missatge de 'tranquil·litat i confiança' per la seva tasca.

L'alcaldessa ha lamentat que la situació dels contractes hagi esquitxat el nou equip de govern. En aquest sentit, ha explicat que des que va arrencar el mandat s'han hagut de pagar uns 140.000 euros en factures sense contracte o amb contracte caducat.

La situació laboral dels serveis municipals és un tema que ja portem denunciant en els darrers mandats i esperem que se solucioni en els propers mesos.


La dels serveis municipals no és l'única situació que l'equip de govern vol regularitzar. L'executiu vol que es millorin les situacions laborals d'algunes àrees, amb millores contractuals i cobrint les vacants. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha subratllat la importància que els treballadors municipals tinguin una situació laboral 'clara i regularitzada'. 
 

Quant a la gestió econòmica municipal i inversions, Soler també ha carregat contra la tasca del govern anterior. El socialista ha lamentat que, a data de 30 juny, hi ha 40 milions d'euros de projectes no finalitzats, provinents del pressupost d'enguany, però també d'anys anteriors. D'aquests, només s'ha executat el 20%, uns vuit milions.

El tinent d'alcaldia Pere Soler també ha explicat que l'equip de govern ha engegat el diàleg amb les entitats bancàries per renegociar el deute municipal. Es tracta d'unes converses, que, malgrat estar previstes als comptes de 2019, no s'han posat en marxa fins ara, ha detallat Soler.
 

S´engega una nova etapa on el govern de la ciutat haurà de fer realitat els projectes esmenats en l´acord de Govern.