Sant Cugat del Vallès

Recursos urgents pels Centres Especials de Treball

  • Actualizado:
  • Creado:

el PSC impulsa una moció que esdevé institucional per aquests tipus de centre que ajudent a la inclusió laboral d’un col·lectiu amb especial vulnerabilitat social

Els centres especials de treball (CET) són empreses que asseguren un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garanteixen la seva integració laboral. L'objectiu d'aquests centres és productiu, com el de qualsevol altra empresa, però la seva funció és social. Els CET tenen com a finalitat assegurar un lloc de treball remunerat i la prestació dels serveis d'ajustament personal i social que requereix el personal amb discapacitat.

La inclusió laboral de les persones discapacitades rep dotacions insuficients per la situació precària del sector, causada pel bloqueig de subvencions per a noves persones treballadores amb discapacitat als Centres Especials de Treball i als retards en els pagaments de les administracions.

Les greus retallades sofertes des de 2011 han generat una situació econòmica precària que impossibilita a les entitats fer front al seu correcte funcionament i a la vegada, els recursos provinents de l’estat espanyol són insuficients, ja que han passat de 55 milions d’euros el 2011 a 33 milions d’euros el 2016.

Es posa en evidència que ni el govern de l’Estat ni l’anterior de la Generalitat, molt abans de l’aplicació de l’article 155, els CETs estaven ofegats i es va impossibilitar la creació de nous Centres Especials de Treball.

Per aquests fets, els socialistes hem presentat al Ple Municipal del mes de maig una proposta, que adjuntem.

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: