Sant Cugat del Vallès

SI, L´HABITATGE ÉS UN DRET

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des de l´Àrea de política municipal del PSC es va organitzar una jornada per parlar d´habitatge amb la Secretaria General d´Habitatge del ministeri de Foment Helena Beunza.

En aquesta jornada van participar diferents alcaldes i alcaldesses així com a portaveus municipals de ciutats metropolitanes. En el cas de Sant Cugat va participar el Portaveu Pere Soler.

La realitat actual mostra que l’accés a l´habitatge cada vegada és més reduït per un problema d´especulació immobiliària. Jaume Collboni portaveu municipal a l´Ajuntament de Barcelona va explicar els problemes que hi ha a la ciutat per accedir a un habitatge de lloguer i va proposar noves mesures per una oferta pública d´habitatge.

Des de Sant Cugat el problema amb l´habitatge és molt similar al de Barcelona, població jove que ha de marxar perquè no pot pagar-se un habitatge en el municipi i preus de lloguer en general massa allunyats dels salaris de la població. En el cas de la nostra ciutat hi ha oferta pública d´habitatge però no la suficient per a la població jove i amb pocs recursos que hi ha a Sant Cugat. Per això des del PSC de Sant Cugat l´accés a l´habitatge és un dret en què treballem per poder donar resposta a la demanda de la ciutadania.