Sant Cugat del Vallès

RODA DE PREMSA AMB ELS BOMBERS

  • Actualitzat:
  • Creat:

Roda de premsa conjunta amb altres partits del consistori per reclamar a la Generalitat més recursos humans i materials per al Parc de Bombers.

visita al parc de bombers
visita al parc de bombers

Els plens municipals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal reclamaran a la Generalitat més recursos humans i materials per al Parc de Bombers que dóna servei a les tres poblacions. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix dels mateixos bombers, que alerten de la reducció de personal que han patit els últims anys i del risc que això suposa tant per a la capacitat per afrontar incendis com per la seva seguretat personal. ICV-EUiA, ERC-MES, la CUP-PC, el PSC i el PDeCat signen la moció.

Els bombers reclaman renovar tot el material caducat i que encara està en ús, incrementar la plantilla per poder garantir que hi hagi al menys sis bombers de guàrdia al dia, dotar el parc d'un camió escala i millorar la formació que es dóna als treballadors. Tot plegat, ha alertat el representant dels bombers Marc Guix, per poder prestar un bon servei, ja que amb els mitjans actuals 'si hi ha un incendi a Collserola no es podrà parar'.

El Parc de Rubí-Sant Cugat dóna servei a 177.000 persones i fa una mitjana de 1.900 sortides anuals. A més, també disposa d'un vehicle especial d'actuació en incidents químics, a Catalunya només n'hi ha quatre, que suma 80 sortides anuals.