Sant Cugat del Vallès

Primer ple virtual per aprovar les mesures econòmiques del Coronavirus

  • Actualitzat:
  • Creat:

El govern municipal aprova les mesures econòmiques per fer front a l´impacte del Coronavirus. Per aplicar aquestes mesures es destinaran més de set milions i mig d´euros.

El dilluns 20 d´abril es va celebrar el primer ple virtual de la història de Sant Cugat amb la presència dels nostres quatre regidors, Pere Soler, Elena Vila, José Gallardo i Pilar Gorina.

El ple va anar centrat exclusivament a fer una valoració de la situació general que està vivint la població de Sant Cugat pels afectes negatius del Coronavirus i l´aplicació de mesures econòmiques per part de l´Ajuntament. En aquest sentit el portaveu socialista Pere Soler va agrair a tot el personal sanitari, treballadors i treballadores de l´ajuntament, protecció oficial, policia i voluntaris que estan en primera línia treballant per evitar el contagi de més persones. Soler va exposar que "el govern de la ciutat ha treballat cada dia des que va començar l´epidèmia per mitigar els efectes del coronavirus i donar resposta als nostres ciutadans, comerços i treballadors. Aquesta és la nostra prioritat".

La segona part del ple va ser per explicar les mesures econòmiques i ajuts per part del Govern i escoltar les propostes i opinió de l´oposició.

Per part del govern va intervenir el primer tinent d´alcalde d´economia i hisenda Pere Soler per explicar l´objectiu de les seixanta mesures. Per Soler "aquestes mesures que avui presentem han de servir per ajudar a les persones més vulnerables perquè no es quedin enrere, de la mateixa manera que estem treballant amb l´àrea de promoció econòmica, ocupació i comerç un pla de reactivació del nostre comerç local".

Les mesures més destacades van orientades a serveis socials, ajudes al lloguer de locals i d´habitatge protegit, així com l´ajornament del pagament d´impostos com l´IBI.

Fitxers adjunts: