Sant Cugat del Vallès

Ple ordinari del mes de Maig

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els nostres regidors i regidores ja fa dies que han tornat a treballar dins de l´Ajuntament i ho hem pogut veure en el ple del mes de Maig, un ple que ha estat a porta tancada i s´ha pogut seguir per televisió.

El dilluns 18 de maig s´ha celebrat el ple ordinari del mes de Maig a la sala de plens de l’Ajuntament, sempre respectant les mesures d´higiene i de seguretat establertes. L´ordre del dia ha comptat amb més de quaranta punts, entre els quals diversos d´economia i hisenda i de serveis urbans i mobilitat.

Per part del tinent d´alcaldia d´economia i hisenda ha portat al ple l´aprovació d´una partida d´1,4 milions d´euros per començar diferents obres i projectes que la ciutat necessita com són la coberta retràctil de la piscina del parc central, la millora de la Biblioteca Gabriel Ferrater i la vianantització de diversos carrers.

El regidor de serveis urbans i mobilitat José Gallardo va presentar l´ordenança de baixes emissions que afectarà les parts més cèntriques de Sant Cugat. Aquesta ordenança és similar a la que ja s´aplica a la ciutat de Barcelona i té l´objectiu d´expulsar els vehicles més contaminants del centre de la ciutat.

La tinenta d´alcaldia Elena Vila com a responsable de comerç va respondre a les preguntes sobre l´obertura dels diferents comerços a la ciutat i va explicar que s´està en contacte permanent amb els comerciants per tal de donar-li solucions i informacions que necessitin.

Des de l´àrea de comerç s´ha treballat a garantir material de protecció a tots els treballadors que treballen en petit comerç.

La regidora d´educació Pilar Gorina segueix treballant per donar resposta a totes les preguntes que es fan el pares sobre la tornada a l´escola, des de l´Ajuntament hem garantit que els nens i nenes de sant Cugat poguessin mantenir el curs des de casa, oferint ordinadors portàtils per aquelles persones que no tenien.

En les properes setmanes esperem saber més detalls per part de la conselleria d´educació per tal que ens diguin quins protocols s´han de fer per la tornada a l´escola quan les autoritats sanitàries ho permetin.

En l´apartat de mocions el govern va presentar una moció pel Cas Palau que fa referència el cobrament de comissions per part de CDC per la construcció del PAV3. En aquesta moció es demanava que els implicats en la trama de corrupció el partit de Convergència que era el que governava llavors, retornes els diners pel cobrament de comissions, a part d´unes disculpes públiques per part dels responsables polítics de l´època.

Per part del PSC va intervenir el portaveu del grup municipal Pere Soler que va criticar al partit Junts per Sant Cugat per desentendre’s del cas i no assumir la responsabilitat, ja que hi ha diferents regidors del grup de Junts per Sant Cugat que van pertànyer a Convergència.

Per Soler “era necessari presentar aquesta moció per fer net de corrupció a Sant Cugat, amb un any hem intentat ordenar l´ajuntament després de la mala gestió en la pròrroga de contractes, factures mal fetes, etc”.