Sant Cugat del Vallès

Ple municipal del mes de gener

  • Actualitzat:
  • Creat:

Primer ple de l´any 2021 per tirar endavant diferents projectes que cohesionant la ciutadania.

Ple del mes de gener
Ple del mes de gener

El dilluns 18 de gener va tenir lloc el ple ordinari del mes de gener, entre els punts tractats destaquen el projecte de les casetes dels Mestres, la coberta de la piscina del Parc Central, així com una moció del model lingüístic català.

Es va declarar “d’especial interès” les obres de les Casetes dels Mestres, la primera promoció d’habitatge públic en règim de cooperativa de Sant Cugat. A part es bonificarà l’impost de construcció i obres (ICIO).

S´aprova una modificació urbanística necessària per poder cobrir la piscina Parc Central. En aquest projecte es preveu la climatització de la piscina i dels vestidors, l’ús d’energia solar i millores en eficiència energètica. Aquesta demanda feia temps que des de l´oposició vam treballar i veiem ara com es fa realitat.

L’Ajuntament inicia el procediment per elegir un nou síndic de greuges. El síndic actual Ramón Palacio, ha renunciat al càrrec donada la incompatibilitat entre la percepció de la seva pensió de jubilació i la remuneració com a Síndic. Per tant en els propers mesos es farà el relleu en el síndic de greuges.

En l´apartat de mocions, es va aprovar una moció institucional per crear una comissió operativa per l´esport en un pla estratègic fins al 2026. Amb aquesta comissió es vol treballar amb tots els agents implicats del municipi per dissenyar el pla del futur de l´esport santcugatenc.

També es va a portar a debat una moció del grup de Junts sobre el model lingüístic català. Aquesta moció venia a posar en qüestió la nova llei d´educació la LOMLOE i criticar que no es complia la immersió lingüística.

Per part del grup municipal del PSC va fer el posicionament sobre la moció la regidora d´educació Pilar Gorina. Gorina va defensar la LOMLOE com una bona llei on es garantia la immersió lingüística i on no es posava en dubte el model lingüístic català. En aquest sentit, la regidora va deixar clar que la LEC (Llei d´Educació de Catalunya) en l´actualitat té un ampli consens entre els partits i que per tant no s´està vulnerant la nostra llei catalana d´educació.

Finalment els quatre regidors socialistes van votar en contra de la moció.