Sant Cugat del Vallès

Ple municipal de maig

  • Actualitzat:
  • Creat:

L´aprovació definitiva del pressupost del 2021 i diverses declaracions institucionals com el dia de la LGTBIFOBIA van marcar el ple municipal.

foto: Jordi Pascual
foto: Jordi Pascual

El dilluns 17 de maig va tenir lloc el ple ordinari del mes de maig, el punt més important va ser l´aprovació definitiva del pressupost municipal 2021. Els partits de l´oposició van presentar al·legacions però van quedar rebutjades per diferents motius. L´oposició que va fer Junts per Sant Cugat en la presentació de les al·legacions no s´ajusta en un partit que ha tingut responsabilitats del govern. Per això el tinent d´alcaldia d´economia i hisenda Pere Soler va llegir tot el llistat d’al·legacions per fer veure la incoherència de l´oposició. Per Soler “les vostres al·legacions només son per desgastar la figura del govern i no són propositives, es per això que no podem acceptar les seves al·legacions”.

Finalment el pressupost es va aprovar per majoria absoluta del ple.

També en aquest ple va servir per explicar com s´adapten els preus públics a les escoles bressol en un context de pandèmia. Des de l´àrea d´educació amb la regidora Pilar Gorina s´ha volgut tenir en compte el moment que vivim per no deixar famílies sense escola bressol.

S´aprova inicialment el protocol municipal per l´abordatge de violències sexuals en espais públics d´oci de Sant Cugat. Aquest es un primer pas en un govern feminista com el de Sant Cugat per impedir que al nostre municipi haguem de patir situacions masclistes que no volem que es repeteixin.

Per últim s´ha renovat a la jutgessa de pau i s´han fet els tràmits per que Sant Cugat deixi de participar en el CIT, un organisme que ja no respon a la voluntat dels municipis que el formen.