Sant Cugat del Vallès

Ple del mes de març

  • Actualitzat:
  • Creat:

El pla per l´emergència climàtica i la zona de baixes emissions s’aproven, com un pas més per la sostenibilitat del municipi.

El ple ordinari del mes de març es va celebrar el dilluns 15 de març. Entre els punts tractats destaquen la liquidació de l´exercici del 2020, on surten unes dades positives en els balanços econòmics i diferents accions per treballar contra el canvi climàtic.

El pla per l´emergència climàtica s´aprova i donar un nou impuls per fer accions concretes per millorar el nostre entorn. Per altra banda i en la mateixa línia també es va aprovar la zona de baixes emissions que entrarà en funcionament l´1 de maig. El regidor de mobilitat José Gallardo va explicar que aquesta zona de baixes emissions es una aposta clara per reduir la contaminació i que som una ciutat pionera en implantar aquesta mesura darrera de Barcelona. La zona de baixes emissions te una superfície de 4 quilometres quadrats i te la intenció de reduir la contaminació atmosfèrica.

En l´apartat de les mocions, es van centrar principalment en qüestions nacionals i poc locals.

Per part del PSC vam presentar una moció en suport als mossos d´esquadra i policies locals després dels disturbis que van haver-hi a Barcelona en les manifestacions a favor de Pablo Hasel. Des del grup municipal socialista va defensar la moció el Portaveu Pere Soler, en la seva defensa va posar en valor tota la feina que estan fent diàriament els cossos de seguretat durant tot el confinament i en ple estat d´alarma. Tots ells estan posant en risc la seva integritat física i cal un suport explícit dels grups polítics en les seves actuacions.

En la moció a favor de l´amnistia, la regidora Elena Vila va explicar molt clarament els motius pels quals no es pot fer una llei d´amnistia a l´Estat Espanyol. Primer no estem en un estat autoritari, estem en un estat dret on es recull els drets i obligacions dels ciutadans. Fer una llei d´amnistia voldria dir que els líders del procés no van cometre cap delicte, quan van saltar-se la llei reiteradament. Creiem que la solució passa per una reforma del codi penal sobre el delicte de sedició.