Sant Cugat del Vallès

Ofrena floral de l´11 de setembre

  • Actualitzat:
  • Creat:

Un any més els i les socialistes de Sant Cugat hem participat en l´ofrena floral al monument a Rafael de Casanovas a la nostra ciutat.

Aquest any l´11 de setembre ha estat marcat per les mesures de seguretat de la COVID-19, això ha fet que només poguessin assistir sis persones de cada entitat del municipi.

Com a novetat la JSC va participar en l´ofrena i va fer el seu discurs particular on va posar èmfasi en tots aquests anys perduts per culpa del procés independentista.

Per part del PSC va llegir el manifest el portaveu i regidor José Gallardo.

Us deixem el manifest:

MANIFEST AMB MOTIU DE L´11 DE SETEMBRE

Una situació de gran excepcionalitat presideix enguany l´11 de setembre, Diada de Catalunya.

L´epidèmia mundial que també afecta a casa nostra ens impedirà celebrar-ho, en certa manera, de forma institucional, al carrer o en trobades d´amics i familiars, i ens farà abans de res pensar en tots i totes aquelles que l´han patit o la pateixen en aquest dia tant assenyalat.

Tanmateix, com en tants altres moments de la nostra història, l´adversitat no menyscaba sinó que subratlla la importància de la seva celebració. Més que mai necessitem que la Diada representi la força de la nostra solidaritat com a poble per trobar els camins de resposta i recuperació davant els reptes de la pandèmia.

Més que mai necessitem que la Diada sigui el símbol de la unió de tots els catalans i catalanes sense excepció sota el lideratge de les nostres institucions per tobar una voluntat compartida de progrés.

Malauradament, aquesta consciència de la necessitat de retrobament davant l´escepcionalitat social i política s´està intentant instrumentalitza políticament en comptes de construir les mínimes aliances tant amb els agents socials i econòmics i les forces polítiques catalanes, com amb els ajuntaments i sobretot amb el govern d´Espanya.

En aquest 11 de setembre especialment difícil doncs, els i les socialistes volem tornar a manifestar la nostra determinació en el diàleg i el pacte, en la suma i el compromís per donar solució als problemes que afronta Catalunya i retrobar horitzons d´esperança, per a tots i cada un dels ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Després d´haver perdut oportunitats, d´haver vist créixer la desigualtat, d´haver deixat de ser el principal motor d´Espanya, d´haver patit una enorme fractura social i política, després dels estralls del Coronavirus, Catalunya necessita un nou inici. El nou inici d´un període d´estabilitat política i institucional que permeti abordar amb fermesa les demandes del present i pensar en el futur per desenvolupar projectes a mig i llarg termini.

El nou inici d´un rellançament econòmic, social i moral que només es pot aconseguir deixant enrere recels i buscant acords duradors entre tots i totes.

Per a nosaltres, els socialistes, les prioritats d´aquests acords de rellançament i estabilitat són cins:

1.     En primer lloc, la reconstrucció social ireactivació econòmica per reforçar el nostre estat del benestar i recuperar la potència del nostre teixit empresarial, associatiu i institucional.

2.     En segon lloc, garantir, a través d´un govern, una gestió política eficaç i una administració accessible, eficient i rigorosa.

3.     En tercer lloc, superar la unilateralitat per passar a defensar objectius d´autogovern i reconeixement d´una Catalunya plural i diversa.

4.     En quart lloc, seguir treballant per una Europa referent en nivells de qualitat democràtica, de igualtat, de desenvolupament en recerca i innovació i, sobretot, de transició ecològica i digital.

5.     En cinquè i últim lloc, apostar pel Municipalisme més que mai. Reinvindicar el paper de les ciutats i pobles de nostre país i dels seus ajuntaments, com les institucions que vertebren socialment i que han estat, com sempre, a primera línia per fer front a l´emergència social, sanitària, i econòmica que patim.

 

Amb tot això, a Sant Cugat hem de continuar consolidant la transformació de la ciutat amb el nou govern, hem de persistiren la millora d eles persones que ho estan passant malament, i ajudar a reactivar l´economia, hem de garantir un òptim manteniment d ela ciutat i dels serveis, potencialment l´educació i el respecte a la diversitat.

Sant Cugat no és diferent a d´altres municipis, i entre tots construïm Catalunya i avancem cap a una Espanya i una Europa Federal.

Aquesta és la nostra aposta per Catalunya i per Sant Cugat, una proposta per fer possible el nou inici que tant necessita avui el nostre país. Des del nostre catalanisme federalista, des dels nostre valors de llibertat, igualtat i fraternitat i des dels nostres principis de justícia social, feminisme i ecologisme, els i les socialistes de Catalunya volem ser útils al nostre país proposant i liderant aquest nou inici.

I com deia Salvador Allende durant el seu últim discurs a través de Radio Magallanes, ja fa més de 47 anys: “LA HISTORIA ES NUESTRA Y LA HACEN LOS PUEBLOS”. Així que en honor seu no tornem a cometre els mateixos errors i aconseguim que la Diada sigui el símbol de la unió de tots els catalans i catalanes sense excepció.

Feliç Onze de setembre!

Visca Sant Cugat i Visca Catalunya.