Sant Cugat del Vallès

Homenatgea Ernest Lluch en l'aniversari del seu assessinat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Record per Ernest Lluch i també a Àngel Casas, on es van recordar el consens i el diàleg que les dues figures polítiques van representar i la necessitat de tornar a posar en pràctica aquests valors.

Els socialistes de Sant Cugat vam retre homenatge el passat dissabte, amb una ofrena floral, a l'exministre socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA. L'acte de record va tenir lloc als Jardins Ernest Lluch, commemorant el 17è aniversari de la seva desaparició, i on també vam recordar al recentment desaparegut Angel Casas.

Ernest Lluch va ser assassinat per l'organització terrorista ETA el 21 de novembre del 2000. Polític i economista, Lluch va destacar per ser portaveu del PSC al Congrés espanyol, i ministre de Sanitat i Consum durant una legislatura en el govern de Felipe González, durant el qual va promoure la Llei General de Sanitat. Àngel Casas, que va ser el primer batlle de l'etapa democràtica a la ciutat, va morir aquest novembre a l'edat de 85 anys.

A l'acte, hi vam assistit membres del PSC i familiars de Lluch i de Casas, que van recordar el consens i el diàleg que les dues figures polítiques van representar i la necessitat de tornar a posar en pràctica aquests valors.

El primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, va destacar els valors que Lluch i Casas van aportar a la vida política del país, ja que “representen tot allò que significa consens, diàleg. Signifiquen construcció, tirar endavant i entendre's amb els que no pensen com tu. I actualment aquesta qüestió està més vigent que mai”.

Els socialistes tenim previst de celebrar un acte més festiu als Jardins d'Ernest Lluch durant l'abril coincidint amb el 32è aniversari de l'aprovació de la Llei General de Sanitat, considerada un dels principals llegats polítics de Lluch.