Sant Cugat del Vallès

EXIGIM QUE S´OBRIN ELS AMBULATORIS DE LA FLORESTA I LES PLANES

  • Actualitzat:
  • Creat:

Després d´assabentar-nos que tancaran els centres sanitaris (ambulatoris) que donen cobertura immediata als veïns i veïnes de La Floresta i de Les Planes, des del PSC Sant Cugat ens sembla un despropòsit i una irresponsabilitat per part de la Generalitat.

Cal recordar que aquests ambulatoris es van arribar a fer després d´una demanda durant molts anys per part dels veïns de La Floresta i Les Planes per reclamar un centre sanitari proper pel seu dia a dia.

Pel primer secretari del PSC Pere Soler, “No entenem com des de la Conselleria de Salut no vulguin restablir els serveis pre-COVID19 ara que entrem en les fases de des escalada”.

Creiem del tot necessària la posada en marxa dels ambulatoris de manera immediata, no obrir-los és una manera encoberta de retallar els serveis a la ciutadania. També volem remarcar que si finalment és l'ajuntament qui ha de posar un transport alternatiu per poder atendre a la població entenem que és la conselleria qui hauria d'assumir les despeses i la gestió.

Per Soler “Volem deixar clar que com Ajuntament no podem tornar a "cobrir" les espatlles al govern de la Generalitat com vàrem haver de fer en la desinfecció de les residències o el subministrament dels primers EPI durant la pandèmia. Cal que cada administració assumeixi les responsabilitats que li pertoquen”.

Per això demanem a la Generalitat de Catalunya que es l´administració que té la competència en sanitat que obrir els ambulatoris de La Floresta i Les Planes i no deixi a una part dels veïns i veïnes de Sant Cugat sense atenció primària en les seves respectives zones de residència.