Sant Cugat del Vallès

Estiu, canvi de perspectiva

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest estiu i el pròxim any té pinta que canviarà la perspectiva de la política nacional i municipal

Francesc Aguilà és membre del PSC
Francesc Aguilà és membre del PSC

Estem en època de vacances, època de calor i època per fer un resset i veure la situació política des d'una altra perspectiva, ara que comença el diàleg entre els dos governs segur que canvia la perspectiva.

Però parlem de la perspectiva a escala local. Estem a deu mesos de les eleccions municipals amb més interès dels últims vint anys, interès almenys pels politòlegs. Després del canvi en l´alcaldia, Mercè Conesa deixa un buit de lideratge en tot l'espectre de l´antiga Convergència ara PDeCAT. Sabrà Carmela Fortuny captar tot aquest lideratge polític de Recoder i Conesa i reeditar una victòria amplia com els seus predecessors? La resposta està en la marca electoral en què es presenti i com estigui el clima independentista amb altres partits intentant guanyar terreny de l´antiga CiU.

Per altra banda està ERC mirant de reüll a la CUP per disputar-se l´esquerra independentista, en el cas d´ERC buscant retallar distàncies amb l´actual PDeCAT per aconseguir l´alcaldia.

ICV desapareixerà per formar una marca amb comuns i altres.

Ciutadans tindrà com a objectiu seguir la tendència nacional de guanyar terreny al PP, però amb el canvi de Govern a la Moncloa la tendència canvia.

El PSC aquell partit que va governar els primers vuit anys de la democràcia, tindrà un aliat extra amb les polítiques progressistes del Govern de Pedro Sánchez, a part es podrà presentar com un partit responsable i amb una bona gestió en l'àmbit d´ocupació després d´ocupar aquesta cartera durant quasi un any.

Com deia, aquest estiu i el pròxim any té pinta que canviarà la perspectiva de la política nacional i municipal. Diàleg i pactes ens esperen, Bon estiu!