Sant Cugat del Vallès

És un menys teniment a l’ajuntament i a la ciutadania la no presència del Consell d’interior al Consell Local de Seguretat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes volem denunciar la manca de compromís de la conselleria d’Interior amb la seguretat del nostre municipi

Miquel Buch Conseller d´Interior
Miquel Buch Conseller d´Interior

Després d’esperar mesos a poder convocar una junta local de seguretat esperant l’assistència de l’Honorable Conseller d’Interior a la Junta Local de Seguretat per tal de poder coordinar millor els treballs entre els diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat amb el municipi i després d’haver fixat una data de compromís, Miquel Buch ha excusat la seva assistència donat que ha d’assistir al ple del Parlament de Catalunya (la sessió és per la tarda),. D’aquesta manera lamentem la manca de sensibilitat del Govern de la Generalitat de Catalunya amb el municipi.

Tot i que feia setmanes que es sabia que en aquestes dates tindria lloc una sessió plenària al Parlament de Catalunya, la Conselleria d’Interior ha continuat mantenint aquesta data coma  a cita per celebrar la Junta Local de Seguretat. I per tan o bé hi ha hagut una intencionalitat d’engany per part de la conselleria o bé per part de l’equip de Govern.

Els socialistes considerem imprescindible que el conseller assumeixi les responsabilitats que li pertoquen en matèria de seguretat el nostre municipi, la manca d’efectius i que sigui en primera persona el que adquireixi el compromís del seu increment, entenem que després de tots els episodis de robatoris i de l’arma social generada, la pitjor imatge que pot donar el Govern del nostre país és la no assumpció de responsabilitats en aquest assumpte i no estar al costat de la ciutadania.

Pel portaveu del grup municipal socialista Pere Soler, “assolir aquest fet no és només un greuge de cara els veïns i veïnes de sant Cugat, sinó també és un menyspreu el propi govern de la ciutat,  un municipi de més de 90.000 habitants com Sant Cugat té la necessitat de sentir que les institucions estan al seu costat”.

Els socialistes volen recordar que la setmana passada dels punts en la trobada amb la Delegació del Govern a Catalunya va ser els problemes de seguretat del municipi, i específicament van demanar la presència de l’Estat a la Junta Local de Seguretat o bé a través de la Delegació o a través de la presència I suport dels cossos i forces de seguretat de l’Estat per tal de coordinar millor les tasques d’investigació i de suport a Mossos d’Esquadra i Policia Local, per Soler “és imprescindible una millor coordinació i si la màxima autoritat del país que és qui té la competència plena en matèria de seguretat en el nostre municipi no existeix en una reunió tan transcendental per nosaltres és que està més pendent d’altres qüestions que no pas la pròpia matèria de la qual ell és el màxim responsable que és la conselleria d’Interior”. Tot i així també celebrem que s’hagi mantingut la reunió prevista per avui.