Sant Cugat del Vallès

EL PSC DE SANT CUGAT DONA SUPORT A LA PROPOSTA DE DIFERENTS ALCALDES I ALCALDESSES D´UN CONFINA

  • Actualitzat:
  • Creat:

La singularitat del nostre municipi fa que tinguem un fort vincle amb l’entorn metropolità i posi en evidència la incoherència de la proposta.

Municipis Àrea Metropolitana
Municipis Àrea Metropolitana

Ja que el Govern de la Generalitat i el PROCICAT ha decretat un confinament perimetral en l´àmbit comarcal a tot Catalunya, des de l´agrupació local del PSC ens mostrem disconformes aquest tipus de limitació de confinament.

Volem donar suport la posició de diferents alcaldes i alcaldesses metropolitanes respecte a tenir un confinament perimetral en l´àmbit metropolità. Les relacions de Sant Cugat amb els diferents municipis de l´àrea metropolitana indiquen que existeix una relació forta i un sentit de pertinença.

Per això veiem bé les declaracions de Núria Marin presidenta de la diputació de Barcelona i alcaldessa de l´Hospitalet, juntament amb Ada Colau i municipis com els de Badalona, Viladecans, i Cornellà entre d’altres de demanar que la Generalitat i el PROCICAT canvi el confinament perimetral de comarcal a metropolitana.

Els i les socialistes de Sant Cugat, tal i com declara el secretari de política municipal de l’agrupació del PSC, Francesc Aguilà, “creiem que aquest confinament metropolità ajudaria que la ciutadania no es concentrés en una comarca de molta densitat com és el barcelonès i evites més contagis. D´aquesta manera la ciutadania de l´àrea metropolitana podria evitar concentrar-se en perímetres reduïts”.

Sant Cugat pertany tant a l´Àrea Metropolitana com el Vallès Occidental, això ens permet una situació privilegiada, és per això que cal mirar la manera de poder mantenir els nostres vincles amb els municipis metropolitans i vallesans durant la pandèmia.

Per tot això Aguilà referma el posicionament respecte a que “els i les socialistes de Sant Cugat ens sumem a la reivindicació que el confinament provocat per la pandèmia no sigui comarcal en el cas dels municipis de l´àrea metropolitana i que passi a ser metropolità agrupant els 36 municipis que hi formen part”.