Sant Cugat del Vallès

Comunicat sobre la sentència del "Cas Palau"

  • Actualitzat:
  • Creat:

La sentència del “Cas Palau” ha dictaminat un cop més que el partit que governava

Sant Cugat l´any 2002, Convergència, va cobrar comissions per la construcció del

PAV3.

PAV 3
PAV 3

DEMANEM EXPLICACIONS, EL PENEDIMENT i EL RETORN PEL COBRAMENT DE COMISIONS DE CDC DE / A SANT CUGAT

 

Aquesta passada setmana hem conegut com el tribunal suprem ha ratificat la sentència del "Cas Palau" i queda provada l'existència de comissions de Ferrovial a Convergència Democràtica de Catalunya a través de la construcció del PAV3.

Malauradament el nom de Sant Cugat surt en aquesta sentència com a sinònim de corrupció, pel pagament de la comissió del 4% del cost de 4.100.000€ de la construcció del pavelló. Aquest pagament es va fer l´any 2002 sota el mandat de Lluis Recoder, i amb les ex-alcaldesses Mercè Conesa i Carmela Fortuny al seu equip de govern. Aquest sobre cost de 167.000€ ha estat pagat per tots els santcugatencs i santcugatenques.

Convergència Democràtica de Catalunya, que ha estat canviant de nom contínuament PDeCAT, JUNTS x SANT CUGAT, etc., ha estat l'exemple de les formes d´actuació dels governs de Convergència, no tan sols en aquest cas, sinó també en d’altres com les ITV, la Sharp, o Cirsa d'Oriol Pujol . També recordar els registres de la policia a l'Ajuntament a l'estiu de 2015 pel cas TEYCO, o l'entrada a les dependències de l'Ajuntament a l'estiu del 2019 per recollir documentació dels últims exercicis.

Un cop vam saber que el cas Palau afectava al nostre municipi i en concret a l’Ajuntament, el conjunt de la ciutadania i els partits de l'oposició en el seu moment vàrem ser víctimes de l'engany, en aquest sentit i per primera vegada tota l’oposició es va posar d’acord per obrir una comissió d’investigació al municipi per tal de clarificar algunes contractacions a Teyco deixant que la justícia determinés l’operació del PAV3.

D'aquesta sentència no es deriva cap responsabilitat penal per l'Ajuntament de Sant Cugat, però si es deriva una responsabilitat política a CDC (i/o successors), sigui per activa o per passiva i perjudicar la imatge de Sant Cugat. Recordem que Jordi Turull era aleshores gerent de l’Ajuntament i present a la mesa de contractació del projecte del PAV3.

A dia d’avui cap responsable polític de CDC de Sant Cugat ha explicat quina ha estat la seva participació en aquesta operació i els demanem que expressin les seves disculpes per una gestió nefasta a tota la ciutadania de Sant Cugat del Vallès i es determini com es pot arribar a fer el retorn del diner malversat.

Sant Cugat del Vallès 5 de maig de 2020