Sant Cugat del Vallès

Cal constituir una Comissió de Nomenclàtor

  • Actualitzat:
  • Creat:

Caldria sistematitzar els criteris que hauria de tenir en compte aquesta comissió formal

Donat que en el darrer ple ordinari del mes de maig arran del canvi de nom de la plaça del rei per plaça u d’octubre es van evidenciar mancances en el procediment “no reglat” de com procedir per a la modificació del nomenclàtor respecte a carrers i d’altres espais del municipi.

Per això i davant de l’anunci realitzat pel mateix portaveu del grup municipal socialista en la sessió plenària es presenta una proposta per tal de constituir formalment aquesta comissió i treballar en un reglament que vagi més enllà dels mateixos carrers i places.

Segons Soler “no es disposa d’un reglament que estipuli les regles que ha de complir el nomenclàtor de la nostra ciutat i caldria sistematitzar els criteris que hauria de tenir en compte aquesta comissió formal, amb actes públiques i transparents de les seves sessions, la seva composició i l’objectiu de determinar els canvis i els nous noms”.

La proposta va més enllà per tal d’incloure també la nominació dels nous equipaments i espais que no disposen de nom o que poden ser susceptibles de denominar-se d’alguna manera. Pere Soler ha volgut destacar que “cal constituir formalment una Comissió de Nomenclàtor organitzada com a òrgan col·legiat com ja existeixen altres comissions específiques”, els primers treballs d’aquesta comissió hauria de tenir l’encàrrec de l’elaboració d’un reglament, funcions, assessorament, criteris i presa de decisió.

Per aquests fets, els socialistes hem presentat al Ple Municipal del mes de juny una proposta.

Paraules clau: