Sant Cugat del Vallès

Acte dia d´Europa

  • Actualitzat:
  • Creat:

En motiu del dia d´Europa l´agrupació local va fer un acte virtual per poder parlar dels fons de recuperació, el sistema de vacunes contra la Covid i els consensos que s´han d´arribar entre països per tirar endavant els projectes europeus.

El dijous 13 de maig vam celebrar un acte europeu amb Laura Ballarin secretaria de política internacional i Europa del PSC per tenir una conversa amb ella i membres de l´agrupació.

L´acte el va moderar Josep Lluis Salazar secretari de política europea i federalisme del PSC Vallès Oest. Els temes més destacats van ser els Fons europeus que s´han de destinar als països després de la Covid-19, això implica que els països membres han de desenvolupar projectes per poder optar aquests Fons que serviran per ajudar tant el sector públic com privat.

Un altre dels temes destacats va ser el fet dels grup euroescèptics que boicotegen les accions de la Unió Europea i que ja hem vist les seves conseqüències, com es el cas del Regne Unit. Per Laura Ballarín es important que les futures generacions sàpiguen el perquè es va crear la UE i les coses que hem aconseguit amb la integració europea en el cas d´Espanya.

Pel que fa a les vacunes, va costar arrencar en el repartiment de les vacunes cap als Estats, però cada vegada es més fluida la distribució i ja es comencen a notar els efectes de les vacunes en les incidències acumulades.

La ponent la companya Laura Ballarín es va comprometre a tornar a tenir una altra trobada amb l´agrupació per continuar parlant de temes d´Europa. En aquest acte van assistir diferents regidors com membres de l´Executiva.