Sant Cugat del Vallès

Contacte constructiu amb la Delegació del Govern a Catalunya l'impuls de projectes

  • Actualitzat:
  • Creat:

La reunió ha estat força positiva i ha servit per prendre el pols a l'actualitat santcugatenca i les inversions directes de l'Estat a Catalunya.

Monmtserrat García amb la delegació santcugatenca
Monmtserrat García amb la delegació santcugatenca

El PSC i el Grup municipal socialista s’han reunit amb la sotsdelegada del Govern M. Montserrat García per tractar temes de competència estatal, alguns d’ells aturats des de fa temps i que tenen repercussió directe sobre la ciutadania, l´objectiu de la reunió ha estat donar-hi un impuls.

Un dels temes principals ha estat les pantalles acústiques a l´A7/B30 a l´alçada del barri de Mas Gener  (Mira-sol) per tal de poder insistir-hi de nou, com ho va fer l’alcaldessa recentment, i fer entendre que es tracta d’un projecte on tot el consistori va unit a aquesta demanda.

Hi ha hagut altres temes relacionats amb les infraestructures com ara la necessitat de poder agilitzar informes pendents per poder iniciar obres a les rotondes de la mateixa A7 o la demanda també d’asfalt sonoreductor als laterals B30 al seu pas per Sant Cugat. Per altra banda també hi ha hagut demandes en infraestructures ferroviàries, com ara l’intercanviador Renfe-FGC Volpelleres, l’orbital RENFE-Rodalies Baix Llobregat – Sant Adrià Besós i el reforç del tancat de protecció de les vies de RENFE-Rodalies sobretot al voltant de l’estació de Coll Favà.

Durant la reunió s’han abordat altres aspectes com la seguretat relacionat amb els robatoris i la predisposició a assistir a la propera Junta Local de Seguretat, així com la manera de dignificar l’edifici de la Policia Nacional, la demanda d’uns jutjats a la ciutat, o el deute pendent del Centre d’Alt Rendiment.

Per Pere Soler Portaveu Municipal “era una reunió molt important per abordar temes que afecten la nostra ciutat i que porten molt temps sense resoldre, però també per posar sobre la taula altres temes que no estaven en l’agenda com les tanques d’ADIF, les instal·lacions de la Policia Nacional o el deute del CSD amb el CAR”

Aquesta reunió ha de reforçar les demanda que des de l’equip de govern i des de la comarca s’estan fent en allò que és competència de l’Estat i poder demostrar que segons Soler: “en temes que ens afecten a la ciutat o al territori anem tots a una, però també que cal ressaltat que hi ha una nova etapa amb un Govern de l’Estat que escolta i que té la voluntat de reprendre moltes actuacions que havien quedat aturades i d’altres de noves que es podrien abordar, i s’ha vist amb l’actitud positiva i la voluntat la subdelegada d’estudiar les demandes exposades”

La reunió s’ha celebrat a les instal·lacions de la Delegació del Govern a Catalunya, i hi ha assistit la sotsdelegada del Govern M. Montserrat García i Renato Marin del gabinet tècnic i per part de la representació socialista santcugatenca en Pere Soler Portaveu Municipal, Vicenç San Francisco i Roman Escuer representants del consell municipal de seguretat i convivència, i Alexis Garrido assessor del grup municipal.

Fitxers adjunts: